Ce este un panou solar si cum il folosim?

In prezent, cu tot avansul tehnologiei si cu toate incredibilele gadgeturi, revenim la origini sau asa cum spun americanii “back to basics”. Insa originile de care ne folosim reprezinta de aceasta data natura sau cel putin, ceea ce ea ne poate oferi in mod neconditionat. Si astfel cand ne referim la panouri solare este imposibil sa nu ne gandim la Soare, la marele si maretul astru care ne da atat energie cat si - cel mai important - ne tine in viata.

Iata ca inventivitatea oamenilor nu s-a oprit in niciun caz la gadgeturi sau la ceea ce inseamna consum tot mai mult, ci incearca sa ofere o viata mai usoara si mult mai ieftina, fara investitii prea mari, cat si cu un grad de confort ridicat. Cine nu si-ar dori sa aiba panouri solare ca sa se poata folosi in mod gratuit de energia din jurul sau si sa nu mai plateasca atat de mult la taxe? Cu siguranta ca este dorinta oricarui om sa aiba o viata confortabila si fara prea multe cheltuieli. Iar daca doriti sa aflati cate ceva despre panouri solare ca sa puteti ulterior sa le folositi, urmariti ce va oferim in continuare din punct de vedere informational.

In primul rand trebuie sa stiti ca panourile solare sunt de mai multe tipuri, iar aici aducem in discutie panouri solare termice si panouri fotovoltaice. Panourile solare fotovoltaice transforma energia luminoasa captata de la soare in energie electrica, avand ca si componente de baza celulele solare. De regula panourile solare asigura si legaturi de natura electrica destul de mari, protectie impotriva radiatiilor, transparenta, cat si impotriva altor intemperii, celulele solare sunt protejate de umiditate, iar manipularea cat si montarea reprezinta o mare usurinta. Panourile solare au moduri distincte de construire, insa acest aspect il vom discuta in cadrul altor randuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu