Cum alegem samponul in functie de tipul de par?

Desi il folosim zilnic pentru a ne ingriji parul si a-l curata, multi dintre noi nu stim ce fel de sampon sa utilizam in functie de tipul de par. Parul este diferit de la individ la individ, un anumit tip de ingrijire poate sa nu fie cea mai buna intotdeauna asa ca trebuie sa avem mare grija la sampoanele alese si la substantele pe care le contin. De exemplu, pentru parul gras puteti cumpara sampoane pe baza de musetel sau ulei de arbore de ceai, ulei de lamaie, care curata scalpul de sebumul in exces si are efecte purifiante.

Pentru parul uscat si fragil, lispit de stralucire si fara forma este recomandat samponul cu ulei de argan si ulei de cocos sau migdale si jojoba, care va ajuta firul de par sa isi recapete stralucirea si frumusetea, sa fie mai rezistent. Un sampon bun pentru parul ondulat si cret, uscat si fragil este cel nutritiv, care adauga un plus de elasticitate firelor de par este cel pe baza de extract de bambus sau de ulei de palmier, hranitor, revigorant. In acest caz, parul va fi mai usor de desfacut, nu se va incurca, iar aspectul cret va fi obtinut mai usor prin simpla „modelare” imediat dupa spalat. Exista insa si situatii cand esti vopsita si ai nevoie de un sampon care sa nu iti strice munca si sa iti ruineze aspectul parului asa ca atunci vei avea nevoie de sampon care protejeaza efectul vopsirii si accentueaza culoarea obtinuta prin aplicarea vopselei de par. In acest caz ideal este sa alegi sampoane pe baza de unt de shea, care mentine culoarea vie, ceai verde, care protejeaza parul si ulei de jojoba pentru un plus de stralucire.

Varfurile firelor de par pot fi ingrijite suplimentar cu uleiuri pe baza de substante naturale pentru un aspect cat mai placut al parului proaspat vopsit. Indiferent ce sampon alegi ai grija sa fie de calitate, de preferat din ingrediente naturale si cat mai sigur pentru aplicarea zilnica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu