Cele mai populare balustrade pentru cladiri rezidentiale

Alegerea scarii pentru o casa noua a reprezentat intotdeauna un punct important pentru viitorii proprietari de case si o parte integranta din conceptul estetic al intregii proprietati. Exista multe tipuri de scari si balustrade care pot fi folosite in locuinte, insa cele mai populare dintre ele vom incerca sa le prezentam in cele ce urmeaza.

Scara dreapta. Foarte comuna si cu avantajul clar ca este mult mai usor de construit decat scara intoarsa, si in plus mai usor de urcat sau de coborat. Scara dreapta nu are nevoie decat de doua puncte de sustinere, jos si sus, fara structura de rezistenta intermediara. Din punct de vedere al designului, este modelul ideal de scara intr-o casa cu design minimalist, pentru ca este foarte simpla. Scara dreapta poate avea sau nu treapta de odihna, dar daca numarul de trepte este mai mic de 16 si inaltimea totala este de sub 3,50, nu este necesar sa aiba decat daca designul o cere. Daca e sa ne referim la balustrade sau la mana curenta, acestea sunt mult mai usor de construit la tipul de scara despre care vorbim. Dezavantajul acestei scari este ca ocupa mult spatiu liniar, de care trebuie sa tineti cont atunci cand ganditi designul interior al casei.

Scara in L. Este o scara dreapta, cu un unghi de 90 de grade catre dreapta sau stanga, dupa o treapta de odihna. Aceste scari pot parea mai interesante din punct de vedere vizual, ofera o bariera intre cele doua etaje, pentru ca nu se vede direct de la parter catre etaj si de asemenea au capacitatea de a izola fonic intr-o oarecare masura. Au marele avantaj ca pot fi amplasate intr-un colt al camerei si astfel nu ocupa mult spatiu. Ca dezavantaj retinem ca este o scara mai greu de construit, de asemenea balustrada este mai dificil de gandit si montat.

Scara in U. Sunt de fapt doua rampe paralele unite de catre o treapta de odihna care necesita o intoarcere de 180 de grade. Scarile in U sunt foarte interesante din punct de vedere arhitectural si se pot integra mult mai bine in designul casei, dar sunt si ele greu de construit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu