Tipuri de masini de gaurit magnetice

Orice unealta este buna la casa omului insa si mai bune sunt acele unelte pe care le avem la indemana. De multe ori insa ai nevoie chiar si prin casa de masinarii de tot felul atunci cand esti in curatenie generala si acestea sunt destul de scumpe. Partea si mai proasta este ca daca vrei sa inchiriezi de exemplu, o bormasina - te costa foarte mult, iar asta se intampla deoarece riscul de a o strica este destul de mare, prin urmare trebuie sa dai si o garantie care sa acopere macar jumatate din pretul masinariei inchiriate si o suma de cativa lei pe ora.

Ei bine, daca bugetul iti permite poti achizitiona toate uneltele necesare si sa le folosesti ori de cate ori ai nevoie sau poti la randul tau sale inchiriezi si da faci bani cu ele. De exemplu, o masina de gaurit magnetica costa incepand de la 3000 de lei, iar ea este foarte utila in constructii. Masina de gaurit cu stand magnetic de tip MD 3530 de exemplu este potrivita pentru operatiuni de gaurire cu burghie coroana de 12 - 35 mm. Datorita greutatii reduse de 11,85 kg, acest model permite utilizarea orizontala, verticala sau in pozitie rasturnata. Mai avem si o alta varianta si anume masina de gaurit cu stand magnetic MD 5050, care asigura suficient moment de rotatie pentru operatiuni de gaurire de pana la 50 mm. Datorita mandrinei optionale, se pot efectua lucrari de alezare si tesire.

Pentru cei care au mai multa experienta in utilizarea acestor masinarii - recomandata este masina de gaurit tevi HCD 127 aceasta fiind masina ideala pentru operatiuni de gaurire de pana la 127 mm, in teava din otel cu diametru de la 30 - 203 mm. totodata este si masina ideala pentru aplicatii universale, in santierele de constructii, operatiuni de gaurire in serie, respectiv realizarea lucrarilor dificile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu