Totul despre razele X

Razele X sunt radiatii asemanatoare cu microundele sau undele luminoase, desi razele X au capacitatea de a trece prin corpul uman pentru a produce imagini 2D. Orice aparat de acest tip este nu cu mult diferit de un aparat de fotografiat, cu singura precizare ca se utilizeaza razele X pentru a expune filmul.

Anterior, copiile de film erau folosite pentru a stoca imagini cu raze X, in timp ce acum, acestea au fost transformate in fisiere digitale care sunt in general stocate pe computere. Un tip de raze X este pe baza de contrast si care foloseste vopseaua pentru a afisa o anumita parte a corpului. Diferite parti ale corpului absorb diferite fascicule de raze X in moduri diferite. Imaginile arata acest model, cum ar fi trecerea de la elemente mai dense ca oasele care au culoarea alba si plamanii sau inima care se vad in culori mai inchise. In general, radiologii, adica profesionistii din domeniul sanatatii, au cursuri de formare in utilizarea tehnologiaei de imagini efectuate prin examinarile cu raze X. In cazul in care se face un astfel de contrast, un mediu de contrast sau un colorant special este injectat inainte ca testul cu raze X sa fie realizat. Acest lucru ajuta la imbunatatirea detaliilor imaginii sau vizualizarii unor parti ale corpului, cum ar fi organele interne care contin iod. Cand se face o radiografie de contrast cu raze X, se simte o senzatie de cald, atunci cand este introdus colorantul. Razele X sunt puse in functiune intr-un numar de situatii diferite, desi acestea sunt recomandate pentru a fi utilizate numai in cazul in care diagnosticul tine de o problema de sanatate interna.

Medicul ar trebui sa ia in considerare istoricul medical inainte de efectuarea testului fizic, deoarece un test cu raze X ar trebui sa fie doar un examen suplimentar. Mai mult, medicul trebuie sa selectati tipul de raze X, dupa luarea in considerare simptomele, beneficiile scanarii, costurile si riscurile implicate, daca este cazul. Cand dezvolta anumite simptome, medicii pot utiliza o radiografie pentru a detecta cauza acestor simptome.

O radiografie cu raze X permite sa se diagnosticheze afectiunea de care se sufera. Cu toate acestea, examinarea trebuie efectuata numai dupa un test initial si considerarea altoe factori de catre doctor Variate beneficii pe care razele X le ofera fata de alte tehnici imagistice sunt listate mai jos:
· Rezultate rapide
· Procedura nedureroasa
· Examinare non-invaziva
· Timp zero necesar pentru recuperare
· Nu trebuie elemente de pregatire speciale

Daca pacientul este supus unui test de raze X intr-un spital de stat, va fi gratuit si se poate solicita o radiografie in cazul in care el fost admis pentru aceasta operatiune la un spital de stat. Pe de alta parte, o clinica sau spital privata sau spital vor taxa astfel de proceduri medicale cu preturi destul de mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu