Cauze ale disfunctiei erectile la care nici nu te-ai gandit

Insistenta. Daca tot incerci sa ai erectie ferma si tot incerci, atunci ai sanse ca ea sa nu se materializeze. Spre deosebire de alte situatii din viata, cand efortul depus si incercarile multiple duc la succes, in cazul erectiei lucrurile sunt un pic diferite. Epuizare mintala si fizica pentru a obtine un penis mai tare ca piatra nu duce la nimic bun. Foarte prost este si comportamentul de genul „spectatoring”, cand barbatul tot isi monitorizeaza performantele in timpul sexului. Daca nu atinge nivelul de „putere” si ejacularea nu e chiar asa de „wow”, apetitul sexual ii scade semnificativ.

In loc sa lasi lucrurile sa mearga de la sine, sa faci sex de placere, incepi sa te intrebi: dar e suficient de tare? Oare o satisfac? Oare ea cum simte? Oare e bine daca e bine daca fac miscarea asta sau trebuia sa fac altfel? Cu alte cuvinte, in loc sa se ocupe de intimitate, de placerea suprema, barbatul distruge totul si sta ca un spectator la un meci de fotbal si tot analizeaza „meciul”: daca a dat „gol” echipa, daca merge „jocul”, daca a reusit sa ridice „tribuna” si sa tipe indeajuns de mult. Asteptarea si starea de iritare permanenta duce la disparitia erectiei si un organ sexual „prea obosit” sa faca fata unui act sexual normal. Boala Peyronie. Boala afecteaza cam 1% dintre barbatii care se afla la varsta reproductiva perfecta. Determina aparitia unui tesut sub forma de cicatrice in jurul penisului, determinand indoirea lui in timpul excitarii pre-erectie, de unde si erectia foarte proasta.

Cauzele aparitiei bolii sunt necunoscute, dar expertii sunt de parere ca e vorba de un cumul de probleme ale penisului si o mostenire genetica pacatoasa. Boala apare imediat, la anumite varste, sau se manifesta in timp, discret. Cand penisul nu e in erectie, problemele dispar, dar cand apare erectia si excitarea, devine dureros si se indoaie. In cazuri izolate, indoitura ajunge chiar si la 50-60 de grade fata de normal. Se poate trata doar prin operatie si medicamentatie sustinuta si de lunga durata. Totusi, doctorii indeamna cuplurile unde apare o astfel de problema sa intarzie tratamentul pentru a da o sansa bolii sa dispara sau sa se amelioreze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu