Ceasul de mana – de la util la estetic

Traim intr-o era in care timpul este absolut esential in viata fiecaruia dintre noi, ne guverneaza existenta si ne supune fara drept de apel. Iar a trai fara notiunea timpului – oricat de atractiv ar suna atunci cand cadem epuizati la capatul unei zile de stres, unei zile contra cronometru – este imposibil, cata vreme vrem sa existam in socialul imediat.

Avem nevoie mereu sa stim ce ora e, ne raportam la diferite intervale orare, ne organizam viata in functie de timp… si nu am putea sa facem toate acestea daca nu am avea ceva care sa ne aminteasca tot timpul ce ora este. Ceasurile de mana au fost dintotdeauna pretuite – in egala masura de femei si de barbati – atat pentru imensa lor utilitate cat si pentru latura estetica. Dincolo de a fi foarte practic, ceasul de mana este astazi un accesoriu de o importanta capitala pentru barbati (unul dintre putinele pe care un adevarat gentleman si le permite) si unul dintre accesoriile cele mai iubite de catre femei, alaturi de bijuterii si posete.
Multi dintre noi purtam ca accesorii importante in foarte multe ocazii – de la birou, pana la intalniri, iesiri la evenimente culturale, petreceri, vacante etc – ceasuri de mana originale, pentru valoarea lor in sine, pentru modul in care ne pun in valoare tinutele, pentru felul in care se armonizeaza cu acestea si pentru starea de bine pe care o pot oferi.

Marile case de moda, branduri celebre in intreaga lume, au astazi si linii de ceasornicarie, punctand astfel pe o piata care devine din ce in ce mai atractiva. Ceasurile, fie ele de dama sau barbatesti, sunt dintre cele mai variate, de la ceasurile simple, cu curea din piele sau silicon, pana la ceasurile bijuterie, cu diamante sau alte pretioase, ceasuri din aur sau platina. Ceasurile – asemeni altor accesorii – necesita si ele abordarea la stilul unei tinute sau al unei persoane si sunt un marker important pentru situatia sociala a celui care le poarta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu