Cele mai variate tipuri de uleiuri esentiale si folosinta lor

Uleiul de floarea-soarelui este rece si dulce, hranitor, bun pentru iritatii si infectii. Uleiul de porumb este cel mai bun diuretic, incalzeste si este foarte bun pentru umflaturi si retineri de lichide. Uleiul din seminte de mustar este iute si fierbinte, ajutand la decongestionarea tesuturilor. Poate fi foarte bine folosit sub forma de comprese pe plamani si pentru dureri abdominale. Uleiul de sofran este iute si cald, excelent pentru sarcina, pentru piele normala si pentru probleme de circulatie.
 
Uleiul de soia este astringent, uscat si contine vitamina A si E, care ajuta la pastrarea si mentinerea unui luciu sanatos al pielii si parului. Uleiul de migdale dulci este fierbinte si preferat in masajele terapeutice datorita mirosului sau.
 
Uleiul de aloe vera este un ulei medicinal pe care il putem face chiar noi insine taind felii frunzele proaspete, punandu-le intr-un borcan de sticla si acoperindu-le cu un ulei vegetal. Lasam amestecul timp de 30 - 60 zile apoi strecuram. Putem adauga orice fel de ulei vegetal. Uleiul din samburi de caise este uleiul favorit pentru masaj al terapeutilor. Este dulce si cald, curat, cu un miros placut. Face ca pielea sa fie lucioasa, dandu-i o culoare sanatoasa. In scop medicinal mai poate fi folosit in caz de constipatii si infectii. Uleiul de alune este cald si hranitor, bun pentru piele iritata si uscata.
 
Uleiul din germeni de grau  este prea scump pentru a fi folosit ca amestec in sine, dar poate fi folosit in toate amestecurile (1 la 10 parti). Are calitati antioxidante, de regenerare si de reintinerire a organismului. Asigura o vigoare extraordinara organismului si are un efect afrodisiac foarte mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu